De Arendshoeve

16/08/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, De Arendshoeve, condoleance, herdenking

De naam roept bij mij een boerderijgevoel op. De weg ernaar toe, met Hollandse polderlandschappen, kronkelende rivieren en karakteristieke dorpjes, doet het beeld bevestigen. Als ik bij aankomst een molen zie, knik ik. Dit wordt pure nostalgie. Totdat ik binnen sta. Dan blijkt De Arendshoeve in Bergambacht een uiterst stijlvolle locatie te zijn. Tikkeltje hip zelfs.

Hotelmanager Lisanne van Erk ontvangt me hartelijk in de brasserie. Ze schenkt koffie en thee in, gooit nog een blokje hout in de open haard en steekt van wal.

“Na de uitvaart bieden wij een prachtige plek om in sfeer te condoleren en de overledene te herdenken. Als Hampshire Hotel staan we voor rust, ruimte en culinair genieten. Ook bij afscheid. Een goed glas wijn en luxe hapjes zijn inmiddels voor ons net zo gewoon als een kop koffie met cake.”

Het klantvriendelijke dat ik in de hoeve ervaar, spreekt me aan, net als het discrete karakter en de mogelijkheid van een persoonlijke gesprek, waarin alle wensen gedetailleerd besproken worden. In de serre, met uitzicht op de tuin, ontstaat het vermoeden dat De Arendshoeve zich voor de viering van meerdere levensmomenten leent.

Differend, afscheid, uitvaart, Lisanne van Erk, De Arendshoeve

Een mooi afscheid zorgt mijn gevoel voor een gepaste afsluiting van een drukke tijd, waarin veel geregeld moet worden om de overledene zo eervol mogelijk los te laten.

Lisanne van Erk

“Klopt”, beaamt Lisanne, “Bruidsparen trouwen en gasten vieren jubilea. Er worden dan mooie herinneringen gecreëerd. Onlangs was hier het afscheid van een mijnheer die bij ons zijn 50-jarig huwelijk had gevierd. Niets is toch persoonlijker dan dat. De condoleance werd een weerzien van familie en vrienden, waarin een lach en een traan een unieke combinatie vormden.”