De Bronckhorst Hoeve

20/10/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, De Bronckhorst Hoeve

Doordacht. Dat is het woord dat bij me opkomt als gastvrouw Anja Klompenhouwer het logo van De Bronckhorst Hoeve laat zien. Twee initialen, kunstig in elkaar verweven, en wanneer ze een kwartslag worden gedraaid, tonen ze twee verbonden wijnglazen. Als symboliek voor hetgeen waar de locatie voor staat: gastvrijheid, verbinding en het delen van bijzondere momenten.

Dat de gedachte achter het logo ook echt geleefd wordt, blijkt wel uit het verhaal van Anja. “Wij verdiepen ons graag in de wensen van onze gasten. Niet alleen bij een huwelijk, jubileum, of seminar, maar ook bij een afscheid. Als het over de invulling gaat, toon ons team zich heel creatief. Wij denken graag mee hoe we voor een intiem samenzijn zorgen en hoe we na de bijeenkomst een waardevolle herinnering achterlaten.”

Wanneer je voor deze hoeve kiest, ben je naar ons idee van beleving verzekerd. Het begint al met de plek. De voormalige boerderij ligt prachtig gelegen in de uiterwaarden van de IJssel. Bijna verstopt. Binnen tref je een interieur dat zich het beste als ‘hip & stoer’ laat omschrijven. De houten balken en tafels zijn karakteristiek, de fraaie stoelen en wandkunst van deze tijd. ‘Goed gecombineerd’, zou een interieurarchitect zeggen, geheel volgens de filosofie van De Bronckhorst Hoeve.

Differend, afscheid, uitvaart, Anja Klompenhouwer

‘Als het over de invulling gaat, toon ons team zich heel creatief’

Anja Klompenhouwer

Nadat we het terras hebben bekeken, lopen we naar De Bronckgaerd. Oftewel, de buitenlocatie met uitzicht op de appelboomgaard.

“Nog niet zo lang geleden, was hier een herdenking”, vertelt Anja. De persoon om wie het ging, stond bekend als een levensgenieter, als een echte Bourgondiër. Het was schitterend weer en de omgeving deed familie en vrienden aan alle vakanties in Frankrijk denken, die ze met de persoon hadden beleefd. We serveerden zijn favoriete wijnen en zorgden voor huisgemaakte bitterballen. Want ja, daar hield hij van.”