De Landgoederij

15/09/2016 Mark van Leeuwen

De Brink. De Hooiberg. De Deel. De Voorkamer. Namen van zalen die stuk voor stuk naar het boerenleven verwijzen. De Tapperij doet dat niet. Maar ja, die naam heb je nu eenmaal nodig om te onderstrepen dat de Landgoederij nu een fraaie locatie voor huwelijk, bedrijfsfeest én afscheid is.

“Mag ik voorgaan? Dan laat ik je de zalen zien, maken we een rondje door de tuin en eindigen we op het terras.”

Gastheer Patrick van den Brink straalt als hij over de locatie vertelt. Begrijpelijk. In welke ruimte we ook staan, telkens ervaar ik een huiselijke sfeer en kijk ik op van het interieur, waarin boerderijbalken, parketvloeren, fraaie lampen, hippe stoelen, een open haard en zelfs een bourgondisch kunstwerk met elkaar een prettige ambiance vormen.

“De Landgoederij biedt ruimtes voor grote en kleine gezelschappen”, vertelt Patrick. “We kunnen de zalen combineren, maar ook separaat aanbieden. De Deel en De Tapperij lenen zich bijvoorbeeld goed voor een ceremonie of condoleance, De Hooiberg voor een familiediner en De Voorkamer voor een intiem samenzijn met familie en vrienden.”

Differend, afscheid, uitvaart, Patrick van den Brink

‘We bieden exclusiviteit, zodat er voldoende tijd en ruimte is om afscheid te nemen’

Patrick van den Brink

Dankzij de ervaring met uitvaarten weet men bij De Landgoederij wat belangrijk is. “We behandelen het traject van aanvraag tot bevestiging snel en professioneel, inventariseren alle familiewensen, zijn voorzien van excellente techniek voor beeld en geluid, hebben een kwalitatief goed tot hoogstaand ‘foodbook’ en bieden exclusiviteit, zodat er voldoende tijd en ruimte is om afscheid te nemen.”

Wanneer we door de tuin wandelen, laat Patrick z’n gedachten gaan. “Vorige week nog was hier de uitvaart van een jonge vader. Er waren veel mensen bij de ceremonie en tijdens de borrel bleef de kist in de zaal. Zo’n afscheid raakt ons ook natuurlijk, maar gelukkig hebben we, emotioneel gezien, de gasten veel kunnen bieden.”