Kasteel Kerckebosch

08/02/2017 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, rouwlocatie, afscheidslocatie, Kasteel Kerckebosch

Het glas-in-lood-raam bij de monumentale trap is imposant. De tekst die directeur Ingmar Sloothaak erin aanwijst, veelzeggend. ‘Het gaat er niet om hoe lang, maar hoe goed men geleefd heeft’. Ik laat de woorden op me inwerken. De spreuk van Senega nodigt uit tot nadenken en blijkt inspiratiebron voor Kasteel Kerckebosch te zijn.

“Wij hebben geen invloed op de lengte der dagen van onze gasten”, vertelt Ingmar, “maar wel op hoe goed men leeft als men bij ons te gast is. Ons team is daarop gericht. Wij positioneren Kerckebosch als een intiem, culinair kasteel en bieden authentiek gastheerschap in combinatie met perfecte aandacht voor de inwendige mens.”

Waar ik tijdens de rondleiding ook sta of zit, telkens valt me de huiselijke sfeer op. Ik vergaap me aan de prachtige schouw met openhaard, fraai gedoceerde tafels, comfortabele zitjes, geblokt tegelwerk en ontelbare ruitjes in raamkozijnen. Uit alles blijkt dat dit kasteel met zorg is ingericht. De houten stoelen en stoere loungebank op het terras weten dat gevoel nog eens te versterken.

Differend, afscheid, uitvaart, Ingmar Sloothaak

‘Ik zie afscheid niet als een zwaar beladen moment, maar wel als iets moois, dat weer prachtige herinneringen met zich meebrengen kan’

Ingmar Sloothaak

Ingmar: “Een fijn interieur past bij ons gevoel van gastvrijheid. Net als het herkennen en erkennen van gasten. Daar staan we voor. Ook bij afscheid. We bieden standaard arrangementen, maar vinden het prettiger om met nabestaanden een samenzijn te organiseren dat de overledene tot in ieder detail eer aan doet.

Zo was een mevrouw uit Zeist groot liefhebber van pannenkoeken. Onze culinaire brigade heeft voor alle gasten bijzondere pannenkoeken gemaakt die zij op een eigentijdse manier presenteerde. Hoewel men dit hapje niet in een culinair kasteel verwachtte, werd het gewaardeerd. Ach, het was maar iets kleins, maar zo droegen we bij aan een bijzonder afscheid.”

Kasteel Kerckebosch

Arnhemse Bovenweg 31 | 3708 AA Zeist | 030 692 6666 | info@kasteelkerckebosch.com