Kinderrouwauto

12/02/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, Fiat 500, rouwauto, kinderrouwauto, Monnereau

Zijn charme ontleent ie aan het kleine formaat. Maar ook aan het nostalgische gevoel en het comfort van nu. De Fiat 500. Bij vervoerder Monnereau hebben ze het autootje flink opgerekt tot een fraaie rouwauto. Het kleine blijft gewaarborgd. De Fiat is er alleen voor baby’s, peuters, kleuters en kids.

“Het idee ontstond omdat we met onze rouwauto’s geregeld betrokken waren bij uitvaarten van kinderen”, vertelt directeur Maurits Monnereau. “Als chauffeur kwam je dan met zo’n grote auto voorrijden en dan voelde je meteen al dat je het doel voorbij schoot. Ook kwam het voor dat we het kistje op de achterbank van een volgauto plaatsten. Niet respectvol natuurlijk, tegelijkertijd onveilig. Dat moest toch anders kunnen.”

Monnereau kocht een Fiat 500 en gaf opdracht tot ombouw en verlenging. Het resultaat is de roomwitte Kinderrouwauto, die kleintjes van 24 weken tot en met 8 jaar oud vervoeren kan. Er past een mandje of kistje van maximaal 1.40 meter in en er is genoeg ruimte voor bloemen, speelgoed en knuffels. Dankzij het glazen dak en grote ramen is er volop licht. Om dichtbij te blijven, mogen ouders zelf achter het stuur plaats nemen.

Differend, afscheid, uitvaart, Fiat 500, rouwauto, kinderrouwauto, Monnereau

‘Ieder keer dat de auto rijdt, is bijzonder’

Maurits Monnereau

De auto roept warme reacties op. Maurits: “Een kinderuitvaart is altijd een drama op zich, het verlies blijft tegennatuurlijk, dus iedere keer dat de auto rijdt, is bijzonder. Dat ervaren we ook na het afscheid. Als we normale rouwauto’s inzetten, horen we niets meer. Komen we met de Kinderrouwauto, dan ontvangen we naderhand foto’s, kaartjes en filmpjes.”

Kinderrouwauto

Maurits Monnereau | 085 401 87 62 | www.kinderrouwauto.nl