Landgoed de Salentein

01/08/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, afscheidslocatie, condoleance, afscheidsceremonie, familiediner, Landgoed De Salentein, Nijkerk

De ontvangst op Landgoed de Salentein is hartelijk. Of beter gezegd, huiselijk. Na de begroeting met Robert Leussink sta ik al snel in een prachtige keuken, die min of meer het hart van het landhuis vormt. “We ontvangen onze gasten hier, maar ook in de Callia Lounge”, vertelt Robert, terwijl hij koffie en thee aanbiedt. “Zodra iedereen binnen is, nodigen we ze uit voor het programma.”

De naam van het landgoed lijkt sterk op die van de Argentijnse Salentein wijn en dat is niet toevallig. Beide komen voort uit het ondernemerschap van Mijndert Pon. Robert: “Bij ons komen smaak, beleving en culinaire passie samen. In letterlijke zin, want met een eigen veestapel en wijnhuizen in Argentinië staan we voor een internationaal gastronomisch concept. We serveren wijn uit eigen bodega’s en het fijnste vlees van eigen runderen.”

Bij eigenlijk alles wat ik tijdens de rondleiding zie, hoort wel een verhaal. Het is overduidelijk dat de gebouwen en het park met aandacht zijn ingericht. Ik voel me prettig hier en vraag Robert of je op deze locatie ook een stijlvol afscheid organiseren kan?

Differend, afscheid, uitvaart, Robert Leussink

‘We omringen onze gasten met alle zorg en aandacht’

Robert Leussink

“Afscheid nemen, daar is tijd voor nodig”, antwoordt Robert bedachtzaam. “En dat doe je met elkaar. Ons team is van dat idee doordrongen. We verwelkomen nabestaanden voor dat belangrijke moment van samenzijn. Dat kan tijdens de ceremonie zijn, maar ook na de uitvaart, tijdens de condoleance, borrel of familiediner. We omringen onze gasten dan met alle zorg en aandacht.”

Een afscheid dat bij Robert grote indruk achterliet, was dat van een jonge vader die plotsklaps overleed. “Zijn vrouw was ervan overtuigd dat zijn uitvaart een feest moest worden. Ik vond het een mooi idee om zo zijn leven te vieren, maar vroeg me wel af hoe dat te doen, omdat er zoveel verdriet was. Dat het ons als team uiteindelijk gelukt is, en dat het afscheid als ‘een mooi feest’ werd beschouwd, heeft ons veel energie gegeven.”