Oogenlust

07/01/2017 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, rouwbloemwerk, Oogenlust, rouwboeket

Graag wil ik nog wat langer blijven. Er een een dagje uit van maken. In het Brabantse Eersel blijkt Domein Oogenlust niet alleen een prachtige winkel met bloemwerk te zijn, maar ook een park waarin je in alle rust van de natuur genieten kan. Schoonheid en passie komen hier samen. Daar zit vast een gedachte achter.

“Nou en of”, beaamt Marcel van Dijk, al meer 35 jaar in het vak en samen met Monique het echtpaar achter Oogenlust. “Met de opening van het domein realiseerden we onze droom. Sfeer en beleving, dat is waar we als ambachtslieden voor staan. We wensten een plek waar je geïnspireerd wordt door al het moois om je heen.”

Sfeer creëren

“Ons avontuur begon ooit samen in een bloemenwinkel en nu staan we hier”, vertelt Monique. “Het is mooi om te zien dat onze teamleden net zo gedreven als wij zijn. Sfeer creëren, dat is wat we doen. Met de natuur als uitgangspunt vertalen we emoties naar sfeervolle creaties die de zintuigen prikkelen.”

Marcel knikt bevestigend. “Wij denken en spreken in geuren, kleuren en vormen. Vanuit onze passie en creativiteit geven we vorm aan de wensen van onze klanten. We geven kleur aan onvergetelijke momenten. Dat is waar Oogenlust voor staat: onderscheidend zijn in originaliteit en kwaliteit.”

Afscheid op maat

De woorden rollen er soepel uit. Het is overduidelijk dat de beide meesterbloembinders gevoel voor communicatie hebben. Tijdens de rondleiding ervaren we hun gezamenlijke passie voor het bloemenambacht, maar merken we ook dat de activiteit waar het hart sneller van kloppen gaat per persoon verschilt.

Differend, afscheid, uitvaart, rouwbloemwerk, Oogenlust, rouwboeket

‘We zijn nog steeds op zoek naar de ultieme schoonheid’

Marcel & Monique van Dijk

Monique: “In onze winkel kun je terecht voor een prachtig boeket, uitzonderlijk aardewerk of bijzondere items die een aanvulling zijn voor je interieur. Marcel: “Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het aankleden van allerhande aangelegenheden zoals bedrijfsevenementen, bruiloften en jubilea. Ook het decoreren van een afscheidsdienst behoort tot de mogelijkheden. Wij ondersteunen de klant graag om de laatste wensen van een overleden dierbare uit te laten komen.”

In het atelier ben ik getuige van de productie van rouwwerk. Ook hier een-en-al passie en creativiteit. “We bieden de mogelijkheid om een afscheid op maat te maken”, licht Marcel toe, terwijl hij goedkeurend naar de medewerkers kijkt. “Van uniek bloemwerk tot aan een sfeervolle totaalaankleding op locatie, in besloten kring, of bij een uitvaart waarbij rekening gehouden moet worden met een paar honderd gasten. Elk detail wordt met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd.”

Perfecte manier

In het park, op een bankje, vertelt Monique dat het domein zich naast de presentatie van bloemwerk ook voor een ceremonie of condoleance leent. Op zondag, maandag en in de avonduren weliswaar, maar ik ben blij verrast. Oogenlust komt daarmee op het lijstje van stijlvolle afscheidslocaties.

En dan, terwijl ze zichtbaar haar gedachten laat gaan, deelt Monique: “Enige tijd geleden verzorgden we het afscheid voor een dame die terminaal ziek was. Tot in de puntjes besliste ze mee hoe haar uitvaart eruit moest zien. Hoewel het ontzettend zwaar was voor de nabestaanden, was het voor hen ook de perfecte manier van afscheid nemen.”

Oogenlust

Hees 4 5521 NV Eersel | 040 253 24 82 | info@oogenlust.com