Tribute Films

18/07/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart, Tribute Films, film, clip, levensfilm, afscheidsfilm, Robert van den Broek

“Onze eerste opdracht was het registeren van een afscheidsceremonie. We maakten er een clip en een film van. De ene duurt vijf minuten, de ander zestig. De dame om wie het ging, benaderde ons zelf, vlak voor haar overlijden. Ze was zeer betrokken bij de voorbereiding en kon precies uiten wat ze met bewegend beeld voor ogen had.”

Aan het woord is regisseur Robert van den Broek. Samen met cameraman François brengt hij met Tribute Films het proces van afscheid en rouw in beeld. Beide mannen zijn ware professionals. Ze kennen elkaar van hun werk voor Ivo Niehe TV producties en hebben bekende programma’s op hun CV staan. Daarnaast is François vaste kracht bij het BNN-programma Over Mijn Lijk. Ook daar wil hij op een krachtige en moderne manier een integer document maken.

“Meestal krijgen we het verzoek om een registratie van de ceremonie te maken,” vertelt Robert terwijl hij een film opzoekt. “Dankzij de opgenomen speeches en verhalen krijg je met film een compleet beeld van iemands leven. We willen het overigens niet mooier vastleggen dan het werkelijk is. Bij elk afscheid trachten wij een filmische, maar ook realistische sfeerimpressie te maken.”

Differend, afscheid, uitvaart, Tribute Films, film, clip, levensfilm, afscheidsfilm, Robert van den Broek

‘Net als bij ons andere filmwerk brengen we mensen op een nette en aansprekende manier in beeld’

Tribute Films

Aan de films en clips is goed te zien dat de kwaliteit van voorbereiding, camerawerk, montage en regie hoog is. Stuk voor stuk zijn het producties waarbij mensen op een nette en aansprekende wijze in beeld zijn gebracht.

Robert laat ook ‘A Day in the Life’ zien. “Dit is een portret bij leven, waarbij wij iemand tijdens een gewone dag volgen. Aan de hand van dagelijkse gebeurtenissen praten wij over iemands leven en komt alles wat belangrijk is aan bod. Zo ontstaat een compleet verhaal, met als resultaat een mooi document voor nu en later.”

Tribute Films

Robert van den Broek | 020 222 11 88 | www.tributefilms.nl