Volkswagen T2 Rouwbus

12/11/2016 Mark van Leeuwen

Differend, afscheid, uitvaart,Volkswagen T2 rouwbus, rouwvervoer, Monnereau, Parumo

Bijna iedereen heeft er wel een herinnering aan. Opa en oma gingen er mee op vakantie. Bouwvakkers vulden de laadvloer met cement en stenen. Als taxi stopte ie voor de deur, terwijl windsurfers aan het einde van een stranddag hun zeilen opzij schoven om de slaapzak erin uit te rollen.

De T2. Oftewel de tweede generatie Transporter van het Duitse Volkswagen. Zijn voorganger, T1, werd eind jaren veertig door de Nederlander Ben Pon bedacht en had aan de voorzijde twee ruiten met een metalen spijl in het midden. De T2, die zo’n twintig jaar later op de markt verscheen, was voorzien van één gewelfde voorruit en had grote zijramen. ‘Panoramabus’ werd dan ook al snel zijn bijnaam.

Afspiegeling

“Als je met dit busje rijdt, voel je de historie”, begint Maurits Monnereau, die er namens vervoerscollectief Parumo zichtbaar trots op is. “Daar de T2 positieve gevoelens oproept en uitvaarten steeds vaker een afspiegeling van iemands leven mogen zijn, ontstond bij ons het idee om op zoek te gaan naar de klassieke rouwuitvoering.

Differend, afscheid, uitvaart, Fiat 500, rouwauto, kinderrouwauto, Monnereau

‘Als je met dit busje rijdt, voel je de historie’

Maurits Monnereau

Dat is gelukt en kijk eens hoe die er bij staat. Prachtig toch! Er was meteen vraag naar en de bus is inmiddels een paar keer geboekt. Tijdens een afscheid is ie echt in z’n element. De T2 verkeert niet alleen in top conditie, maar voldoet ook alle regelgeving op het gebied van veiligheid en rouwvervoer.”

Hippies-cultuur

De rouwbus blinkt in de zon. De grijs-zwarte look, in combinatie met chromen wieldoppen, bumpers en dakdrager staat ‘m goed. Wanneer de achterklep opengaat, valt meteen de gedoceerde hemelbekleding op. Die is uitgevoerd in goudgeel en blauw, lekker vrolijk. Wellicht een verwijzing naar de populariteit van de bus bij de hippies-cultuur…

Maurits: “De Volkswagen T2 rijdt in heel Nederland en is door iedere uitvaartverzorger te boeken. Heb je zin om zelf even achter het stuur te kruipen? Mag hoor, dat kan namelijk ook bij de uitvaart. Het wordt gewaardeerd als vrienden of familieleden zelf mogen rijden. Dat maakt het afscheid nog persoonlijker.”

Volkswagen T2 Rouwbus

Wijnbergseweg 40A, 7006 AJ Doetinchem | 0314 32 40 20 | info@monnereau.nl